top of page

Verschillende soorten planning

Er zijn verschillende manieren van plannen. Je kan iedereen vaste dagen en uren geven, op basis van aanwezigheid, maar ook op basis van afwezigheid. Voor de laatste twee maak je vaak gebruik van een planning. Maar hoe plan je precies op basis van aanwezigheid of afwezigheid? In deze blog lees je er meer over.


Plannen op basis van afwezigheid

Ieder bedrijf heeft een andere manier van plannen. Vaak gaat dit op basis van afwezigheid. Medewerkers geven aan bij de backofficemedewerker wanneer zij afwezig zijn en op basis daarvan wordt de planning gemaakt. De afwezigheid wordt in het systeem gezet als verlof of vakantie en vaak is hiervoor goedkeuring nodig van de manager of backofficemedewerker voordat het doorgevoerd wordt. Veel bedrijven maken hier gebruik van, omdat het systeem overzichtelijk is en het hierdoor altijd duidelijk is wanneer een medewerker kan werken.


Plannen op basis van aanwezigheid

Een planning kan ook gemaakt worden op basis van aanwezigheid. Dit wordt vaak gedaan bij inhuurpartijen en zzp’ers. Bij het plannen op basis van aanwezigheid geeft de medewerker (inhuurpartij of zzp’er) van tevoren aan wanneer zij beschikbaar zijn. Op basis hiervan worden de medewerkers ingepland om te werken. Een groot voordeel hiervan is dat de medewerker zelf kan bepalen wanneer zij willen werken. Daarnaast betaal je de medewerker alleen op het moment dat zij werken en hebben zij vaak geen contract met een vast aantal uren. Een nadeel van deze manier van plannen, is dat er mogelijk gaten in een rooster ontstaan of onvoldoende medewerkers zijn voor een dienst. Het is dan ook van belang om van tevoren afspraken te maken met de medewerkers over hun beschikbaarheid.


Een combinatie van plannen

Binnen sommige branches wordt gewerkt met een combinatie van beide manieren van plannen. Zo zie je vaak in de beveiligings-, theater- en verkeersregelaarsbranche dat bedrijven gebruik maken van eigen medewerkers, maar ook inhuurpartijen en zzp’ers. Hierbij combineer je de manieren van plannen. Zo werken eigen medewerkers vaak op basis van afwezigheid en de inhuurpartijen en zzp’ers op basis van aanwezigheid. Op het moment dat er een evenement of dienst beschikbaar is, kan de backofficemedewerker kiezen voor een eigen medewerker, maar ook voor een zzp’er of inhuurpartij als zij aangegeven hebben aanwezig te zijn. Hierdoor voorkom je gaten in je rooster en blijft het plannen overzichtelijk.


Binnen Emyris zijn alle manieren van plannen mogelijk. Uiteindelijk kies je zelf wat voor jou werkt. Emyris is gespecialiseerd voor de beveiligings-, theater- en verkeersregelaarsbranche en je kan in onze planningsmodule makkelijk combineren. Mocht je hierover meer willen weten, neem dan contact op met ons via sales@deviske.nl of bel naar 0314 – 760 710

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page